12-12-08

ADT funeraire diensten

Blog ADT

sized_Allerheiligen08 015

De regelmatige bezoekers van onze blog hebben al eens gelezen over ADT funeraire diensten,de zaak van mijn jongste broer Nick,in de begrafenissector. Deze zaak bestaat nu reeds 5,5 jaar en is uitgegroeid tot een gekende onderneming in het Antwerpse en omstreken wat het overbrengen en verzorgen van overledenen betreft. Er zijn verschillende grote en kleine begrafenisondernemers alsook politiediensten dewelke van deze service gebruik maken. Want behalve het overbrengen van gewone ziekenhuis-,rusthuis- en thuisoverlijdens zorgt ADT funeraire diensten ook voor de meer speciale overlijdens waar politie bij betrokken is. ADT funeraire diensten is ook gespecialiseerd in het verzorgen van overledenen voor internationaal transport en het opruimen van plaatsen waar al dan niet geweldadige overlijdens hebben plaats gevonden.

Sinds enkele maanden ben ik in bijberoep terug meer en meer actief na 2 jaar afwezigheid doordat het in het verleden moeilijk te combineren was met gezin en vrijwillige brandweer.

Door omstandigheden ben ik er terug meer in betrokken geraakt en doen we weer wat we nu doen,een combinatie van mijn hoofdberoep en bijberoep. Het voordeel is dat ik in volcontinueshiften werk en dus ook bij ADT funeraire diensten in verschillende shiften sta en dusdanig ook verschillende situaties tegen kom. Uiteraard wordt sereniteit gegarandeerd en het beroepsgeheim strikt gerespecteerd.

In eerste instantie doe ik dit om mijn broer te helpen omdat hij zich nog steeds aan het  bijscholen is op professioneel gebied en veel lessen moet volgen. Hij is een erkend begrafenisondernemer,al doet hij geen begrafenissen. Hij is ook een erkende thanatopractor maar toch wil hij zich verder blijven bijscholen. Dit kan alleen tijdens de gewone schooluren waardoor hij tijdens deze uren betrouwbaar personeel moet hebben om de aangeboden diensten en service te kunnen blijven garanderen.

Nog een (persoonlijk) belangrijke reden is,bij een thuisoverlijden,het contact met de familie om uitleg te geven wat er komen zal en wat wij ook juist gaan doen. Tenslotte zijn wij in de meeste gevallen de eersten die ergens thuis aankomen maar vooral ook de overledene meenemen naar het mortuarium. Ofwel naar dat van de begrafenisondernemer zelf of van een ziekenhuis waar wij ook verder de verzorging van de overledene op ons nemen,zodanig dat de familie op verzoek nog een laatste groet kan komen brengen. Op deze manier kan de begrafenisondernemer zich volledig op de nabestaanden en de dienst concentreren.

Een nog belangrijke reden waarom ik dit doe is het verzorgen van de overledene om deze op een zo aangenaam mogelijke manier toonbaar te maken voor de nabestaanden tijdens het groeten bij de ondernemer.

In de meeste gevallen kiest de familie zelf een ondernemer,sommige één die ze kennen van een vorige dienst anderen lukraak uit de telefoongids. Wanneer de familie geen ondernemer weet kan ADT ook helpen. Daar ADT funeraire diensten voor verschillende ondernemers werkt kan er ook rechtstreeks met ADT funeraire diensten na overlijden contact opgenomen worden om zo via ons de meest geschikte begrafenisondernemer te kiezen,uiteraard wanneer ADT funeraire diensten de overbrenging verzorgd.

Rechtstreeks contact met ADT funeraire diensten kan via 03/605 58 00 en is 24/24 en 7/7 te bereiken.

Niemand weet wat,hoe en wanneer maar het cliché dat er meer overlijdens zijn tijdens deze donkere periode van het jaar klopt enigsinds wel denk ik,want wanneer de weekends normaal een rustig verloop hebben,heb ik (en begeleider) het voorbije weekend van vrijdag in de late namiddag tot zondagochtend heel wat overbrengingen gehad. Nog steeds veel mensen schrikken terug als men hoort wat we doen wegens de taboesfeer en het lugubere dat er rond heerst maar één ding kan ik je zeggen,je leert alles te relativeren in het gewone dagelijkse leven.

 

11:30 Gepost door Jimmy&Isabelle in ADT Funeraire diensten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: transport van overledenen |  Facebook |

07-11-08

Vacature

Meer info? Klik op afbeelding voor website.

sized_IMG

 

 

08:00 Gepost door Jimmy&Isabelle in ADT Funeraire diensten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-10-08

Wat is begrafenistransport?

Gisteren in mijn posting over het voorbije weekend stond er dat ik soms in bijberoep ga helpen in de zaak van mijn jongste broer Nick. Hij verzorgd het transport van overledenen,dit in opdracht van begrafenisondernemers of politiediensten. Begrafenissen doet hij niet al heeft hij hier wel voor moeten studeren en de nodige opleidingen gevolgd.

Wat doet hij dan wel juist? Het transport van de overledene van de plaats van overlijden naar de funeraria bij de begrafenisondernemer of het mortuarium in het ziekenhuis. Hij is ook gespecialiseerd in specifieke en moeilijke opdrachten en het opruimen van plaatsen waar iemand met geweld of door zelfdoding is overleden. Iedere medewerker vast of bijberoep (mezelf incluis) heeft de nodige basiopleiding gevolg in het verzorgen van overledenen en in het te woord staan van de familie bij het ophalen van bijvoorbeeld een thuisoverlijden. Nick zelf heeft zich ook nog verder gespecialiseerd en heeft ook de opleiding gevolgd als thanatopractor.

De zaak bestaat nu meer dan 5jaar en heeft zich ontplooid tot een firma met enkele van de grootste begafenisondernemers van Antwerpen en omstreken dewelke van de dienst en service gebruik maken. Zo kan ieder zich concentreren op zijn vakgebied,de begrafenisondernemer op de begrafenisdienst en verder bijstand voor de familie en Nick (en medewerkers) op het overbrengen en verzorgen van de overledene. Het lijkt voor buitenstaanders allemaal wat luguber maar (zeker voor mezelf) is het een voldoening om een dierbare terug toonbaar en verzorgd te maken zodat tijdens de laatste groet de familie ondanks het verdriet toch een "mooi" laatste beeld heeft.

Door op de foto te klikken komt u op de website terecht en kan u eens kijken wat alles juist inhoud.

sized_Fietstochtsept08 024

 

11:09 Gepost door Jimmy&Isabelle in ADT Funeraire diensten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |