18-01-10

Druk bezet weekend.

Vrijdagavond hebben we met de stagiairs bij de brandweer onze tweede oefenavond gehad,het onderwerp was "waterdragende armaturen" en het "aflegsysteem". Dit hebben we meermaals met de groep stagiairs geoefend omdat we zondag tijdens de korpsoefening een brandende caravan zouden moeten blussen.

Zaterdag zijn we naar de Mami in de Ardennen gereden maar de plannen om zoals steeds te blijven slapen hebben we moeten bijsturen daar we zondagochtend korpsoefening hadden. Zo zijn we nadat we lekker hadden gegeten (zelf pizza's gemaakt,één met ansjovis en andere met salami en ham) en nadat de jongens hun nieuwjaarsbrief hadden gelezen terug naar huis gereden. De Mami stelt het ondanks haar ziekte redelijk goed,ze is na reeds 3j nog steeds goed te been en kan zich nog steeds behelpen,ze gaat dagelijks nog de tour met de hond doen (3km).

Zondagochtend om 9u naar de kazerne voor de maandelijkse korpsoefening elke 3e zondag van de maand. Deze begint met het appél op het binnenplein,nadien was er theorie over de nieuwe interventieverslagen opgelegd door de minister,gevolgd met uitleg over de nieuwe medische keuring en uitleg + demo over het opstellen van de nieuwse interventietent. Nadien was het buiten te doen op het oefenterrein waar de collega's een caravan in brand hadden gestoken,deze hebben wij (de nieuwe stagiairs) moeten blussen. De aanval begon bij aankomst met de wagen,afleggen lage druk met twee slangen 45" en twee lansdragers met assistent. Na deze geslaagde interventie hebben we het materiaal opgekuist en de slangen in de toren gehangen. De burgemeester was ook present om een korte toespraak qua werking en oefenbeleid te houden om af te sluiten in de cafetaria voor een gezellige debriefing zeg maar.

sized_Januari2010 010

 

sized_Januari2010 009

10:22 Gepost door Jimmy&Isabelle in Algemeen dagboek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.